En Custom Fitting hos oss är alltid personlig.

De 45 minuterna som är avsatta för Custom Fittingen är endast till för Dig och den görs i vår golfbutik i Mölndal & Kungälv.

EN CUSTOM FITTING KOSTAR 350 KR. DETTA PRIS DRAS AV OM DU VÄLJER ATT KÖPA DINA KLUBBOR HOS OSS.

I starten av en Custom Fitting handlar det främst om att få reda på dina preferenser när det kommer till golfen; hur mycket spelar Du, hur mycket tränar Du, hur länge har Du spelat, vad vill Du åstadkomma med din golf? Detta är för att vi ska få en så bra bild av Dig som golfare som möjligt då det blir enklare för oss att ta fram den perfekta klubban för just Dig.

Därefter tittar vi på din svinghastighet för att bestämma vilket skaft som passar bäst. Eftersom att alla svingar är unika finns det ingen gyllene medelväg när det kommer till skaft. Efter det kontrollerar vi vilken längd Du ska ha på klubborna. Det kan vara så att även en kortare person behöver en förlängning, samtidigt som en lång person behöver en förkortning.

När det kommer till lie på klubban är detta en viktig men ofta bortglömd faktor. Lie på klubban är kort beskrivet hur klubban ligger mot backen. Har man en för upprätt klubba är det lättare att generera en vänsterskruv, där då en för flack klubba lätt kan ge tendenser till en högerskruv. Beroende på vilken typ av klubba det är Du är ute efter tittar vi även på vilken loft det är som är optimal för din sving. Detta gäller främst på drivers och träklubbor, men implementeras även ibland på järnklubbor.

Till sist ser vi till så att du får rätt grepptjocklek på dina klubbor. Grepptjocklek kan avgöra mycket, både när det kommer till bollbana och komfort. Ett för smalt grepp kan innebära att man greppar klubban för hårt och därför får ont i armbågar samt att det kan generera vänsterskruv. Ett för tjockt grepp kan göra att du får för mycket högerskruv då dina handleder inte kan rotera lika enkelt.

Som sagt hjälper vår personal till med alla dessa stegen så att Du ska få rätt klubbor för just Din sving. Under din Custom Fitting kommer Du även kunna se vilka värden din sving genererar när det kommer till längd, spinn, utgångsvinkel med mera. Detta görs möjligt av Trackman och de programvaror vi arbetar med i våra simulatorer.

En Custom Fitting kostar 350 kr. Detta pris dras av om Du väljer att köpa dina klubbor hos oss.

TIPS INFÖR EN CUSTOM FITTING

För att optimera ditt spel som golfare gäller det att du har rätt utrustning i bagen. Med rätt klubba, skaft, längd och lie kan du som golfare tjäna flera slag per runda, bara genom att byta klubbor. Vi på Innesvingen trycker ofta väldigt hårt på att man ska göra en custom-fitting innan man ger sig på att köpa nya klubbor. Inte bara för att du får en guide genom djungeln som är golfklubbsmarknaden, utan även för att du får rätt verktyg i bagen.

När du väl har bestämt dig för att komma in och göra en custom-fitting finns det några tips som kan vara bra att ha med sig. Detta för att du ska få ut så mycket av din fitting som möjligt.

Det är inte en long-driving tävling
När du kommer in och ska testa nya klubbor kan vi hjälpa dig på bästa sätt om du slår bollen så som du gör ute på banan. Visst är det kul att slå nya avståndsrekord! Men om du står och tar i 100% på varenda drive för att nå lite längre än slaget innan blir det svårt för oss att ta fram det alternativet som passar dig bäst ute på banan. Därför kan det vara bra att slå lite olika slag när man kommer in. En fullt slagen, en nedgreppad lugn sving och ett säkerhetsslag som bara ska vara med på banan är tre slag som gör att du får ut mest information från din fitting. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att längd inte är allt. Min personliga åsikt är att jag hellre ligger 200 meter fram mitt på fairway än 250 meter från tee i en skogsdunge.

En chans att lära dig nya saker
Våga fråga! Vi som jobbar på Innesvingen har bra koll vad det gäller utrustning och vi svarar mer än gärna på dina frågor. Inga frågor är för dumma. Om du kommer in med ett öppet sinne för vad du har framför dig kan du lära dig väldigt mycket om utrustning och golf överlag. Varför ska vi ändra lie? Varför ska vi korta ner klubban -0.5″? Varför ska jag inte spela med den mest lättspelade klubban på marknaden? Om du inte frågar har vi inget att svara på. Så fråga på!

Ta med dina gamla klubbor
Med hjälp av dina gamla klubbor kan vi få fram en referenspunkt i vår fitting. Är det verkligen så att du tjänar på att byta klubbor?
Dessutom använder vi oss av TrackMan i vår butik. Detta ger oss mycket data att gå på när vi anpassar dina nya klubbor. Att då se hur ens egna klubbor beter sig i TrackMan, jämfört med på en range, kan vara nyttigt för ditt framtida köp.

Om du har tid och intresse; Läs på innan
Läser du på innan du kommer till oss har du som kund mer kött på benen och förmodligen en känning av vilka klubbor det är du är sugen på. Dessutom blir det roligare (och tryggare) för dig om du har koll under själva custom-fittingen. Samtidigt har du även chansen (som tidigare tips) att fråga ut oss på saker som du inte förstår eller riktigt greppar när du läst på.

Bokning sker online via länkarna nedan alternativt ringa någon av våra butiker

Telefon Mölndal 031-7067560 Kungälv 0303-214995

Boka Mölndal här