Custom Fitting

En Custom Fitting hos oss är alltid personlig. De 45 minuterna som är avsatta för Custom Fittingen är endast till för Dig och den görs i vår golfbutik i Mölndal & Kungälv.

I starten av en Custom Fitting handlar det främst om att få reda på dina preferenser när det kommer till golfen; hur mycket spelar Du, hur mycket tränar Du, hur länge har Du spelat, vad vill Du åstadkomma med din golf? Detta är för att vi ska få en så bra bild av Dig som golfare som möjligt då det blir enklare för oss att ta fram den perfekta klubban för just Dig.

Därefter tittar vi på din svinghastighet för att bestämma vilket skaft som passar bäst. Eftersom att alla svingar är unika finns det ingen gyllene medelväg när det kommer till skaft. Efter det kontrollerar vi vilken längd Du ska ha på klubborna. Det kan vara så att även en kortare person behöver en förlängning, samtidigt som en lång person behöver en förkortning.

När det kommer till lie på klubban är detta en viktig men ofta bortglömd faktor. Lie på klubban är kort beskrivet hur klubban ligger mot backen. Har man en för upprätt klubba är det lättare att generera en vänsterskruv, där då en för flack klubba lätt kan ge tendenser till en högerskruv. Beroende på vilken typ av klubba det är Du är ute efter tittar vi även på vilken loft det är som är optimal för din sving. Detta gäller främst på drivers och träklubbor, men implementeras även ibland på järnklubbor.

Till sist ser vi till så att du får rätt grepptjocklek på dina klubbor. Grepptjocklek kan avgöra mycket, både när det kommer till bollbana och komfort. Ett för smalt grepp kan innebära att man greppar klubban för hårt och därför får ont i armbågar samt att det kan generera vänsterskruv. Ett för tjockt grepp kan göra att du får för mycket högerskruv då dina handleder inte kan rotera lika enkelt.

Som sagt hjälper vår personal till med alla dessa stegen så att Du ska få rätt klubbor för just Din sving. Under din Custom Fitting kommer Du även kunna se vilka värden din sving genererar när det kommer till längd, spinn, utgångsvinkel med mera. Detta görs möjligt av Trackman och de programvaror vi arbetar med i våra simulatorer.

En Custom Fitting kostar 450 kr. Detta pris dras av om Du väljer att köpa dina klubbor hos oss.

Bokning görs via matchi.se eller telefon till respektive butik

Boka Kungälv här

Boka Mölndal här